inArcadia.gr

Αρχείο

Επικαιρότητας

από 31-1-2003

έως 31-8-2013

 

Κεντρική σελίδα

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

  

Σχολικό έτος 2003-2004

Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αρκαδίας

Κλικ για μεγέθυνσηΗ Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας  συνεχίζοντας τη δράση της για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσίασε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, από 14 μέχρι 23 Ιουνίου 2004, το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Ζητείται ψεύτης". Το κοινό απόλαυσε τους δασκάλους σε έναν διαφορετικό ρόλο από εκείνο της έδρας, που ερμήνευσαν τους ρόλους τους με μεγάλη επιτυχία. Οι δάσκαλοι δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα πολλών Δήμων της Αρκαδίας να δώσουν παραστάσεις εκτός Τρίπολης,  λόγω τεχνικών προβλημάτων. Και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη χρονιά στο Μαλλιαροπούλειο γινόταν το αδιαχώρητο. Δύσκολα μπορούσε κανείς να βρει μια γωνιά από όπου θα παρακολουθούσε την παράσταση. 
Συγχαρητήρια  σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Φωτογραφίες από την παράσταση >>

 

Φως της Ολυμπίας - Φως της Ελευθερίας

 

Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2004 το 3ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις στα πλαίσια του προγράμματος "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" με τίτλο "Φως της Ολυμπίας - Φως της Ελευθερίας". 

Οι εκδηλώσεις έγιναν σε δύο φάσεις: Η πρώτη, το πρωί 10:30΄ στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, εκεί ακριβώς που αποφασίστηκε στις 22 Μαΐου 1934 να γίνεται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και η μεταφορά της στη χώρα που τελεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιάννης Βουδούρης, με λίγα λόγια μίλησε για το ιστορικό γεγονός και για τη σημασία του για την Αρκαδία. Στη συνέχεια μαθητές και των δύο σχολείων, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, έκαναν αφή φλόγας, απήγγειλαν το ποίημα "φως της Ολυμπίας" του Τάκη Δόξα και τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο. Κατόπιν τα παιδιά με λαμπαδηδρομία μετέφεραν το φως στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, όπου μετά την αφή ειδικής εστίας ακολούθησε η δεύτερη φάση των εκδηλώσεων με θεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο του Σχολείου με το έργο "Το γλυκοχάραμα της λευτεριάς", εμπνευσμένο από τους αγώνες του 1821.

    Στόχος του προγράμματος ήταν να συνδεθούν στη συνείδηση των μαθητών τα Ολυμπιακά ιδεώδη της Ειρήνης, της κατανόησης, της εκεχειρίας, της ελευθερίας με τους αγώνες των Ελλήνων για να κρατήσουν την ελευθερία τους από τη μάχη του Μαραθώνα, το 1821, μέχρι σήμερα. Να διαπιστώσουν ότι όταν κινδυνεύει η ελευθερία, το φως της Ειρήνης, το Ολυμπιακό φως, μετατρέπεται σε δαυλό τιμωρίας του κατακτητή, π.χ. στα χέρια του Κανάρη ή του Καψάλη.

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των Σχολείων >>

 

Βράβευση σχολικών εντύπων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΗ Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, για πρώτη φορά καθιέρωσαν από φέτος τη βράβευση των μαθητικών εντύπων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2004, που πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, όπου  ομιλητής  ήταν ο  Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ, έγινε η βράβευση των Μαθητικών Εντύπων των σχολείων, που διακρίθηκαν κατά το Σχολικό έτος 2002-2003.

 

Οι Επιτροπές  αξιολόγησης των εντύπων δυσκολεύτηκαν να τα αξιολογήσουν αφού όλα είχαν να δώσουν κάτι από τις ευαίσθητες παιδικές  ψυχές.  Για να δείτε τα βραβεία, για το Νομό Αρκαδίας, και φωτογραφίες από την εκδήλωση κάντε κλικ εδώ.

 

  

 

 

 

 

 

  


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα