Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 30-11-2006

 

 

 

 
Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή για τις μετακλήσεις υπηκόων τρίτων χωρών
του άρθρου 14 του Ν. 3386/2005

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη προήδρευσε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για τις μετακλήσεις υπηκόων τρίτων χωρών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής προέκυψε ότι, οι κενές θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που μπορούν να καλυφθούν από υπηκόους τρίτης χώρας, μέσω της διαδικασίας της μετάκλησης, είναι 155.

Αναλυτικά τα συγκεντρωτικά στοιχεία για εξαρτημένη και εποχιακή εργασία ανά νομό για το 2007 έχουν ως εξής:
 

ΝΟΜΟΣ

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(ΕΤΗΣΙΑ)

ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 ΣΥΝΟΛΟ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

13

64

77

ΑΡΚΑΔΙΑ

3

 

3

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

29

8

37

ΛΑΚΩΝΙΑ

4

8

12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

7

19

26

ΣΥΝΟΛΟ

56

99

155

 

 

 
«Η Αρκαδία στη διαχρονική της πορεία»
του Θανόση Μητσόπουλου
έκδοση του «Κέντρου Πελοποννησιακών Μελετών»

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι από το πεντάτομο έργο του Θανάση Μητσόπουλου. Ο πρώτος τόμος με τον τίτλο: "Η Αρκαδία: η φύση - η μυθολογία και θεογονία - oι απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας" και ο δεύτερος τόμος με τον τίτλο: "Η αρχαία Αρκαδία", από τις εκδόσεις του κέντρου πελοποννησιακών μελετών. για τη συγγραφή και την τελική διαμόρφωση των δυο πρώτων τόμων ο συγγραφέας συνεργάστηκε -κοντά στα είκοσι χρόνια- με πολλούς πανεπιστημιακούς και άλλους επιστήμονες, Αρκόδες και μη, όπως, γεωλόγους, σπηλαιολόγους, παλαιοντολόγους, αρχαιολόγους, φυσιοδίφες, ιστορικούς, πολιτιστικούς μελετητές και πολλούς άλλους γνώστες της αρκαδικής φύσης, ιστορίας και ζωής στο κύλισμα του χρόνου.

Η παρουσίαση της ιστορίας και του τρόπου ζωής της περήφανης αρκαδικής γης, με την πλούσια πολιτιστική της παράδοση, φιλοδοξεί να συμβάλει σ' αυτό την τιτάνια προσπάθεια αυτογνωσίας του ανθρώπου, προβάλλοντας τα μεγάλα ανθρώπινα ιδανικά που σημαδεύουν την ιστορική του πορεία: την ελευθερία, την εργατικότητα, το σεβασμό του ανθρώπου, την αγάπη, τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και την κατάργηση της βίας, ως μέσο για την επίλυση των διαφορών ανθρώπων και εθνών. Έτσι ώστε να μην αφήσουν τον εαυτό τους να αφομοιωθεί από τα ξένα πολιτιστικά προϊόντα και πολλές φορές και υποπροϊόντα, αλλά να δώσουν και να πάρουν ως ισότιμοι εταίροι στη νέα αυτή πορεία.

«Η σκέψη να γράψω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αρκαδία -σημειώνει ο Θανάσης Μητσόπουλος- με απασχολούσε από πολλά χρόνια και πρόβαλλε πάντα σαν ένα ανεκπλήρωτο χρέος. Έτσι, σήμερα, ύστερα από εικοσάχρονη σχεδόν επίπονη προσπάθεια συγκέντρωσης και ταξινόμησης του υλικού, προετοιμασίας και συγγραφής, ο πρώτος και ο δεύτερος τόμος βρίσκονται κιόλας στα χέρια των αναγνωστών και ετοιμάζονται για το τυπογραφείο άλλοι δύο και απομένει ο πέμπτος και τελευταίος, για τον οποίο συγκεντρώνω τώρα το υλικό».

Για τα δύο αυτό θαυμάσια βιβλία του Θανάση Μητσόπουλου θα γίνει παρουσίαση την Τετόρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 Αθήνα. Για το συγγραφικό έργο του συγγραφέα θα μιλήσουν οι καθηγητές Πανεπιστημίων κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Πανούσης, Φίλιππος Νικολόπουλος και ο Γεώργιος Θανόπουλος, συντονίζει ο Πάνος Αϊβαλής εκδότης-δημοσιογράφος. την εκδήλωση διοργανώνει η "Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών".
Πληροφορίες: Κέντρο Πελoπoννησιακών Μελετών
Π.Π. Γερμανού 7, πλατεία Κλαυθμώνος 105 61 Αθήνα τηλ.: 210 3245.771

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα