Μουσεία

 

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης 

Το Μουσείο Υδροκίνησης

    Στο κεφαλάρι του Αγιάννη 1,5 χμ νοτιοανατολικά της Δημητσάνας,(Χάρτης  Δ3) (Διαδρομή Δ10) εκεί όπου για πέντε αιώνες (16ος - 20ός) λειτουργούσαν προβιομηχανικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν όχι μόνο τους κατοίκους της Δημητσάνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, λειτουργεί το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

    Κινητήρια δύναμη το νερό. Εδώ ξαναζωντανεύουν τα εργαστήρια της εποχής: ο νερόμυλος, ο μπαρουτόμυλος, η νεροτριβή, το βυρσοδεψείο, το αποστακτήριο, κ.ά.

 

   Το πολιτιστικό τεχνολογικό ίδρυμα ΕΤΒΑ (Π.Τ.Ι.ΕΤΒΑ) αναστήλωσε τα κτίσματα συντήρησε τους μηχανισμούς του συγκροτήματος, με σεβασμό στο περιβάλλον και το παρέδωσε στο κοινό να το επισκεφτεί και να γνωρίσει την τεχνολογία της εποχής.

   Μετά την ενσωμάτωση της ΕΤΒΑbank στον Όμιλο Πειραιώς, το Π.Τ.Ι.ΕΤΒΑ, μετονομάστηκε σε Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) και διαχειρίζεται πλέον  το μουσείο Υδροκίνησης καθώς και ένα Δίκτυο Μουσείων, όπως το Μουσείο Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Μουσείο Ελληνικών Μουσικών Οργάνων στη Θεσσαλονίκη, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και άλλα υπό κατασκευή ή υπό ένταξη Μουσεία.

 

Για επικοινωνία:

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ Γιάννη

Τ. Κ. 220 07 Δημητσάνα

Τηλέφωνο: 27950-31630

Κλειστό: 

Κάθε Τρίτη

1η Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12.00), Κυριακή του Πάσχα, 1η Μαΐου, 7 Ιουλίου (εορτή πολιούχου Αγίας Κυριακής, 15 Αυγούστου, 25-26 Δεκεμβρίου.

Ημέρες ελεύθερης εισόδου:

18 Μαΐου (Διεθνής ημέρα μουσείων)

5 Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος)

τελευταίο Σ/Κ Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς)

 

Περισσότερες πληροφορίες >>

 

 

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την έκθεση με υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου, με τίτλο «Διάλογοι με την αρχαιότητα», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου.

 

 

 

 

Επιχειρήσεις περιοχής:

Διαμονή

 Δημητσάνα

 Στεμνίτσα

 Ελληνικό

 Καρύταινα

 Λαγκάδια

Φαγητό - cafe

 Δημητσάνα

 Στεμνίτσα

 Ελληνικό

 Καρύταινα

 Λαγκάδια

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα