Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 09-04-2010

 

 

 

 
Συζήτηση για την πλατεία 'Αρεως
Κοινή συνάντηση όλων των επαγγελματικών φορέων με το Δήμαρχο Τρίπολης και τους επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων, με θέμα την ανάπλαση της Πλατείας Άρεως διοργάνωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Η οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη της πόλης μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Πλατεία Άρεως


Την Πέμπτη 8 Απριλίου στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και μετά από πρόσκληση του Προέδρου Κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, των Προέδρων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας κ. Π. Θεοδωρόπουλου, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Αθ. Αρβανίτη και του Συνδέσμου Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης κ. Αν. Σύριου με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Ταλούμη και της ελάσσονος κ. Κ. Γεωργακόπουλο και τον Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δ. Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις για την ανάπλαση της Πλατείας Άρεως.

«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας από την έναρξη των διαδικασιών για το μεγάλο αυτό έργο της ανάπλασης της πλατείας Άρεως δήλωσε έμπρακτα το ενδιαφέρον του, δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας του για την οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων της πόλης μας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πλατεία, τόσο όσον αφορά στις επιχειρήσεις που βρίσκονται γύρω από αυτήν, όσο και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της πόλης.»

Αυτή ήταν και η εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα, ο οποίος θέλησε εξαρχής να ξεκαθαρίσει ότι το Επιμελητήριο δεν επιχειρεί ούτε να αναμιχθεί στις αρμοδιότητες του Δήμου Τρίπολης ούτε και να αποδώσει ευθύνες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σχετικά με τα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου. Η μόνη αγωνία όλων των φορέων, όπως δήλωσαν οι Πρόεδροί τους, είναι το μέλλον των επαγγελματιών της πόλης που είναι στενά συνδεδεμένο με το μέλλον της πλατείας. Η σημερινή συνάντηση έχει ως σκοπό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αμβλύνουμε τις όποιες αντιθέσεις προς επίτευξη του κοινού σκοπού, ο οποίος είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Άρεως το συντομότερο, με τον οικονομικότερο τρόπο, άρτια από τεχνικής πλευράς και τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κοτσιάνης ανέλυσε στους παρευρισκομένους όλες τις τεχνικές δυσκολίες που έχουν προκύψει σε σχέση με το έργο και τις θέσεις του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς και τις καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας. Σημαντική ήταν και η συμβολή του νέου Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος εξήγησε όλες αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες με απλό τρόπο. Το πρώτο τεχνικό σημείο τριβής, το θέμα της σαθρότητας του υπεδάφους στην πλατεία και της απαιτούμενης αναθεώρησης της σύμβασης του εργολάβου για την αντιμετώπισή του, αποτέλεσε το πρώτο θέμα προς συζήτηση και εξεύρεση κοινού τόπου. Μετά από πολλή ανάλυση όλων των στοιχείων και τις απόψεις όλων των πλευρών, υπήρξε η κοινή διαπίστωση και συμφωνία ότι το αποκλειστικά αρμόδιο όργανο που θα κρίνει την ανάγκη συμπληρωματικής σύμβασης και την έκταση αυτής είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αυτό θα γίνει σταδιακά με την πορεία των έργων.

Όσον αφορά στο θέμα των κυβόλιθων, που αποτελούσε σημείο τριβής με την αντιπολίτευση, ο κ. Κοτσιάνης δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθηθεί η αρχική μελέτη, χωρίς τροποποιήσεις. Αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των αντιτιθέμενων πλευρών. Από την πλευρά τους οι κ.κ. Ταλούμης και Γεωργακόπουλος, δήλωσαν ότι θα αναμένουν την νέα πρόταση του Δημάρχου σχετικά με τα δύο μείζονα τεχνικά θέματα και, εάν τηρηθούν τα όσα σήμερα συζητήθηκαν, θα υπάρχει περιθώριο θετικής έκβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων, αφού ευχαρίστησαν το Δήμαρχο κ. Κοτσιάνη και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης κ.κ. Ταλούμη και Γεωργακόπουλο για την παρουσία τους και την εμφανή πρόθεση όλων να λυθούν τα όποια προβλήματα προς όφελος της πόλης, των κατοίκων και των επαγγελματιών της, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη σημερινή συνάντηση και για την έστω και μικρή πρόοδο που σημειώθηκε και εναποθέτουν την αγωνία τους και τις προσδοκίες τους για την υπέρβαση των εμποδίων και τη συνέχιση του έργου στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 
Ασφάλιση ελεύθερων επαγγελματιών σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
-Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: Την ανάκληση της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ ζητά, χαρακτηρίζοντάς τη μη σύννομη, ο Συνήγορος του Πολίτη για ελεύθερους επαγγελματίες σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και επιστροφή των καταβληθέντων ασφαλιστικών εισφορών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 113/2009 του ΟΑΕΕ (24/11/2009) υπάγονται ή πρόκειται να υπαχθούν υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ ελεύθεροι επαγγελματίες, που βάσει του άρθρου 9 του ν. 3050/2009 δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όταν διαμένουν σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Το ζήτημα έφτασε στο Συνήγορο του Πολίτη με καταγγελίες πολιτών οι οποίοι ζήτησαν τη διαμεσολάβηση της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε με το πόρισμά του ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι βάσιμες και αναφέρει: “Η διοίκηση του ΟΑΕΕ, χωρίς να έχει αυτήν την αρμοδιότητα, ουσιαστικά τροποποίησε την ευνοϊκή για ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες ρύθμιση εκδίδοντας μια εγκύκλιο την οποία εμφάνισε ως «ερμηνευτική». Δεν επρόκειτο όμως για ερμηνεία του νόμου αλλά για θέσπιση διαφορετικής και μάλιστα δυσμενέστερης για ορισμένους επαγγελματίες ρύθμισης.”

Σε έγγραφό της μάλιστα προς το διοικητή του ΟΑΕΕ και σε πορισματικό έγγραφο το οποίο έστειλε στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Ανεξάρτητη Αρχή ζητάει την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ. Επισημαίνει δε ότι “η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης δεν δικαιολογεί αποκλίσεις από την αρχή της νομιμότητας της διοικητικής δράσης”. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως αναφέρει στο πόρισμά του, δεν αμφισβητεί ούτε εξετάζει σε βάθος τη σκοπιμότητα ή την ορθότητα της ρύθμισης της εγκυκλίου 113/2009. Διαπιστώνει όμως, ότι η τροποποιούμενη, με τη μη σύννομη εγκύκλιο, ρύθμιση του ν. 3050/2002 έχει θεσπιστεί για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος σε μικρές πόλεις και χωριά της ελληνικής επαρχίας.

Με το πόρισμά του επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητάει την άμεση συνεργασία υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ΟΑΕΕ προκειμένου να μην εφαρμοστεί η μη σύννομη εγκύκλιος 113/2009 του ΟΑΕΕ. Εφόσον επιλεγεί, να εισαχθεί με νέο τυπικό νόμο, ρύθμιση παρεμφερής με αυτή της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ και ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι αυτή θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ για το μέλλον και όχι αναδρομικά και με γνώμονα την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη.

Τέλος η Ανεξάρτητη Αρχή υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επιστραφούν οι εισφορές ασφαλισμένων που κατεβλήθησαν στον ΟΑΕΕ βάσει της εγκυκλίου 113/2009.
Κατόπιν τούτων

ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει ώστε να αποσυρθεί άμεσα η μη σύννομη εγκύκλιος 113/2009 του ΟΑΕΕ, μετά και από το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων;
• Θα επιστραφούν και πότε, οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών που καταβλήθηκαν στον ΟΑΕΕ που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν με αναδρομικότητα, βάση της μη σύννομης εγκυκλίου 113/2002;
• Θα ρυθμιστεί η επαναφορά των ασφαλισμένων, στον ΟΓΑ για όσο διάστημα ήταν στο καθεστώς της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη συνέχιση του προηγούμενου ασφαλιστικού τους φορέα, δηλαδή του ΟΓΑ;

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μουλόπουλος Βασίλης

 

 

 
Απάντηση στην αναφορά Λαφαζάνη για τα αιτήματα αστυνομικών ν. Αρκαδίας
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό
Προστασίας του πολίτη

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ –ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία, Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ απευθύνεται προς τον Υπουργό προστασίας του πολίτη και ζητά:

1. Την άμεση μετεγκατάσταση των υπηρεσιών των Αστυνομικών Τμημάτων (Α.Τ) Δημητσάνας και Τροπαίων, καθόσον οι συνθήκες υπό τις οποίες διαβιώνουν και εργάζονται οι αστυνομικοί είναι απαράδεκτες.
2. Την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών στην Αστυνομική Διεύθυνση (Α.Δ) Αρκαδίας.
3. Την κάλυψη των έλλειψης της οργανικής δύναμης στην Α.Δ Αρκαδίας.
4. Τη σύνταξη νέου οργανογράμματος, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Α.Δ Αρκαδίας.
5. Την αντικατάσταση και ενίσχυση του στόλου των υπηρεσιακών αυτοκινήτων.
6. Τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.
7. Επίλυση των προβλημάτων στη λειτουργία των Υπηρεσιών.
8. Την κάλυψη της κενής θέσης ψυχολόγου.
9. Την ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση του Αστυνομικού Προσωπικού.
10. Την εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 «Περί υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού».
11. Ένα νέο δίκαιο μισθολόγιο, χωρίς ανισότητες, που να δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση του αστυνομικού με εισαγωγικό μισθό του νέου αστυφύλακα τα 1.300€, με θεσμοθέτηση πραγματικής αμοιβής για την πέρα του 5νθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά.

Επισυνάπτεται έγγραφο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 1/3/2010
Ο καταθέτων βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

Απάντηση >>>>>>>>>>

 

 

 
Συνέντευξη Ουντόντζι
Ο 24χρονος Νιγηριανός επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης Σαλόζε Ουντόντζι μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr  για την φετινή του παρουσία στην ομάδα της Αρκαδίας, για το Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το όνειρό του να αγωνιστεί στο προσεχές μέλλον σε μια χώρα με προηγμένο επίπεδο ποδοσφαίρου. Περιμένει μια εξαιρετική παρουσία της ομάδας του στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκα καθώς εκτιμά πως ο Αστέρας έχει κίνητρο για να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Σαλόζε Ουντόντζι αναφέρεται και στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου όπου η εθνική ομάδα της πατρίδας του θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εθνική Ελλάδος στη φάση των ομίλων, εκτιμώντας πως η Νιγηρία έχει τη φιλοδοξία αλλά και τη δυναμική έτσι ώστε να διακριθεί σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση. Περισσότερα...

 

 

 
Στην τελική ευθεία η λαχειοφόρος του Αρκαδικού
Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η λαχειοφόρος αγορά του Αρκαδικού, που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο OPEL CORSA 1.4 SPORT. Κάθε λαχνός στοιχίζει μόλις πέντε ευρώ και είναι ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη λαχειοφόρο αγορά.

Η κλήρωση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και
κερδίζουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία στην κλήρωση του λαϊκού λαχείου που θα γίνει εκείνη την ημέρα, ενώ το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στις 17 Απριλίου μετά τη λήξη του παιχνιδιού Αρκαδικός-Ηρακλής.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι λαχνοί διατίθενται στα παρακάτω σημεία: 1) COVA CAFÉ, 2) PREGO, 3) EVEREST, 4) PHOTO ΚΑΝΑΒΟΣ και 5) καθημερινά στα γραφεία του Αρκαδικού στο ΔΑΚ Τριπόλεως (6-8 μ.μ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και στο τηλέφωνο: 6932 220436.

Πάλι μετάδοση από την ΕΡΤ

Για τηλεοπτικούς λόγους, ο αγώνας της Α2 κατηγορίας Ν. Ήστ-Αρκαδικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 και θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. όπου θα μεταδοθούν απευθείας στιγμιότυπα από την εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου» της ΕΤ 1.

Κανονικά Σουρλής, Γιοβάνοβιτς

Με τον Γιώργο Σουρλή και τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς να ξεπερνάνε, το πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς ο πρώτος και το πρόβλημα με τη βίζα ο δεύτερος, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ η προετοιμασία του Αρκαδικού για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νήαρ Ήστ.

Το πρωί της Παρασκευής, το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση στο κλειστό, ενώ το απόγευμα, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας (Γιάννης Σμυρνιώτης, Μπάμπης Αλεξόπουλος, Γιάννης Καστρίτης) ανέλυσε στο βίντεο τα ατού της Νήαρ Ήστ επισημαίνοντας στους παίκτες τους τι πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Η αποστολή του Αρκαδικού θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για Αθήνα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα