Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 16-04-2010

 

 

 

 
Τέσσερα προγράμματα για ανέργους
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Ινστιτούτο Νεολαίας
Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης
Διεύθυνση: Ι.Ε.Κ Τρίπολης (εντός βιβλιοθήκης), Τέρμα Τεγέας, Τρίπολη, Τ.Κ 22100

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με την ανακοίνωση για τα τέσσερα πρώτα προγράμματα του ΟΑΕΔ του έτους 2010.

Τα προγράμματα αποτελούν την πρώτη φάση ενεργητικών πολιτικών προώθησης της απασχόλησης, αφορούν σε 119.000 ανέργους συνολικού προϋπολογισμού 816εκ. € από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και είναι τα εξής:

1. Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων.
2. Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
3. Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών,
γυναικών ηλικίας 22-64 ετών.
4. Ειδικό πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και επιχειρηματικές συμβουλές στη Θ.Ν.Ε Τρίπολης
Τηλ. Επικοινωνίας: 2710.227454

 

 

 
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για δάνεια πυροπλήκτων
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια της παρέμβασης που είχε κάνει τον Ιανουάριο του 2010 (με την κατάθεση τροπολογίας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την επέκταση των ρυθμίσεων του Νομοσχεδίου «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις» και στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια, δυνάμει της υπ’ αρ. 2/54310/0025.13-09-2007 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών), σε συνεννόηση με συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις πυρόπληκτες περιοχές, που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατάφεραν να γίνει αποδεκτή η τροπολογία στο Νομοσχέδιο «Αποκατάσταση της Φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής» του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε στις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του ν. 3816/2010 να περιλαμβάνονται και όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες (από τους πυρόπληκτους νομούς) τους χορηγήθηκαν δάνεια χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Αιτιολογική της Έκθεση, διευκρινίζει πως με τη ρύθμιση που προτάθηκε, με την τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, οι δανειολήπτες των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του 2007 περιοχών που ρύθμισαν τις οφειλές τους παρέχοντας οι ίδιοι τις εγγυήσεις, έχουν τη δυνατότητα της διετούς αναστολής στην αποπληρωμή των εν λόγω δανείων, δίχως να αναμένουν την παροχή εγγύησης από το Δημόσιο. Με αυτή τη ρύθμιση, μπαίνει ένα οριστικό τέλος στην αμφισβήτηση αρκετών δανειοληπτών από τις τράπεζες, που είχαν λάβει δάνεια με δική τους εγγύηση, μια πρακτική που εμπόδιζε τους επαγγελματίες να ασκήσουν τα δικαιώματά τους και έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

 

 

 
Το νέο Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ
Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ στις 30 - 3 - 2010 η σύνθεση του Δ.Σ έχει ως κάτωθι:

Πρόεδρος: ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ Ιωάννης ΑΗΣ Μ - Β
Γενικός Γραμματέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Κων/νος Λ.Κ.Μ
Αντιπρόεδρος: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης Λ.Κ.Μ
Ταμίας: ΣΑΡΔΕΛΗΣ Κων/νος ΑΗΣ - Μ
Οργανωτικός Γραμματέας: ΓΚΟΥΖΟΣ Ιωάννης ΑΗΣ Μ - Β
Έφορος ΑΗΣ: ΤΖΟΥΒΕΛΗΣ Ιωάννης ΑΗΣ - Μ
Έφορος Ορυχείων: ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος Λ.Κ.Μ
Έφορος Τ.Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΑΗΣ - Μ
Υπεύθυνος Τύπου: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Αγγελής ΑΗΣ - Μ

Μέλη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος ΑΗΣ Μ - Β
ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης Λ.Κ.Μ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος Λ.Κ.Μ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης ΑΗΣ - Μ
ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος ΑΗΣ - Μ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Αντώνιος ΑΗΣ Μ - Β

 

 

 
Αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα και υπό το φως των προβολέων, η προετοιμασία του Αστέρα για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, το τελευταίο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έκανε προπόνηση με όλους τους παίκτες παρόντες εκτός φυσικά από το Μαρσελάο που υποβλήθηκε σε καθαρισμό του γονάτου του και του Καρέρα που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους.

Το αποψινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ανάλυση των αντιπάλων στο βίντεο, ενώ στη συνέχεια της προπόνησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον αγωνιστικό χώρο σε θέματα τακτικής. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» και τελειώματα φάσεων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης, φίλαθλοι της ομάδας με σημαία του συλλόγου στην κερκίδα και τοποθετώντας για μία ακόμα φορά τις σημαίες εθνικότητας των ποδοσφαιριστών του Αστέρα ενθάρρυναν τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους το Σάββατο το μεσημέρι (4 μ.μ.) και αμέσως μετά ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή για τον Κυριακάτικο αγώνα.

Εντός έδρας οι έφηβοι, εκτός οι νέοι

Παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας, συνεχίζονται και αυτές των «μικρών» ομάδων. Οι έφηβοι (Κ-17) υποδέχονται την Κυριακή (11.00 π.μ.) τον Εργοτέλη στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα, ενώ η ομάδα νέων (Κ-21) παίζει το Σάββατο (15.30) στο Δημοτικό Στάδιο Καπανδριτίου με αντίπαλο την ΑΕΚ.

 

 

 
Στις 3 μ.μ. το τζάμπολ Αρκαδικού με Ηρακλή
Το ματς του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης με αντίπαλο μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, τον Ηρακλή, αποτελεί εκ προιμίου πολύ σημαντικό κίνητρο για όλους τους ανθρώπους του Αρκαδικού.

Το ίδιο ισχύει όμως και για τους φίλους της ομάδας, αφού για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τον ΑΓΟΡ στις 27 Φεβρουαρίου, οι κερκίδες θα είναι ανοικτές για το κοινό και σίγουρα το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης θα γνωρίσει μεγάλες πιένες, καθώς οι φίλοι του Αρκαδικού ειδικότερα και του μπάσκετ γενικότερα θα γεμίσουν το γήπεδο και θα δημιουργήσουν και πάλι μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι οι φίλοι της ομάδας, είναι πώς το παιχνίδι αρχίζει νωρίτερα, στις 3 μ.μ. αντί για τη συνηθισμένη ώρα διεξαγωγής των αγώνων της Α2 κατηγορίας.

Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, ο Γιάννης Σμυρνιώτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας, καθώς ο Σλόμπονταν Τόσιτς ξεπέρασε τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπώρησαν για δύο ημέρες, τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, προπονήθηκε κανονικά και θα είναι παρόν σε αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα, με την τελευταία προπόνηση της ομάδας, αλλά και την ανάλυση από πλευράς προπονητών του Αρκαδικού στο βίντεο για το παιχνίδι, τα συστήματα και τους παίκτες του Ηρακλή.

Κάλεσμα στους φιλάθλους

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 στις 15.00 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Μαθητική κερκίδα με Ηρακλή

Για μία ακόμα φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο θα λειτουργήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης μαθητική κερκίδα σε εντός έδρας παιχνίδι του Αρκαδικού, με τη διοίκηση της ομάδας να καλεί μαθητές-τριες της ε’ και στ’ τάξεως του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα