Αρκάδες  συγγραφείς - Βιβλιοπαρουσίαση

 

 

Μέσα από τη σελίδα αυτή θα θέλαμε να προβάλλουμε τους Αρκάδες συγγραφείς καθώς και όλα τα βιβλία που έχουν σαν θέμα την Αρκαδία.

 Παρουσίαση βιβλίων:
"ΤΑΝΙ'Α οδός" - Γιάννα Χάγια & Ηλίας Χαλκιάς

Η "Τανία οδός" είναι ένα οδοιπορικό 180 σελίδων και αναφέρεται στον Πάρνωνα, στα Μοναστήρια της Περιοχής και στα όμορφα Καστριτοχώρια. Η εικονογράφηση ανήκει στην Γιάννα Χάγια και τα κείμενα στον Ηλία Χαλκιά.
 

 

 

 

 

 

25-11-12

 

Τα Μοναστήρια της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως

Το καλαίσθητο αυτό βιβλίο είναι έκδοση της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ, που επιμελήθηκε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος Ιάκωβος Κανάκης. Μέσα από τα ιστορικά στοιχεία που προκύπτουν και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες ο αναγνώστης θα ταξιδέψει σε όλα τα μοναστήρια των επαρχιών Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως που υπήρξαν ή συνεχίζουν να λειτουργούν και θα παρακολουθήσει πώς οι τέχνες, τα γράμματα και η παράδοση κατάφεραν να διασωθούν από τους μοναχούς. Επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα απλό και κατανοητό. Τα έσοδα από την διάθεσή του θα χορηγηθούν στα συσσίτια των απόρων συνανθρώπων μας στην Μεγαλόπολη. 
Πληροφορίες στη γραμματεία της μητροπόλεως Γόρτυνος στο τηλ. 2795031217. Ενδεικτική τιμή 10 ευρώ.

31-5-12

 

«Η Ιστορία του χωριού Κάψια Αρκαδίας και της οικογένειας του Ιωάννη Π. Ορφανού, Δημοδιδάσκαλου», του Δρ. Βίκτωρα Γ. Παπαγιαννόπουλου

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του συγγραφέα-ερευνητή Δρ. Βίκτωρα Γ. Παπαγιαννόπουλου Φαρμακοποιού – Παιδαγωγού με τίτλο: «Η Ιστορία του χωριού Κάψια Αρκαδίας και της οικογένειας του Ιωάννη Π. Ορφανού, Δημοδιδάσκαλου» έκδοση 2012
(βιβλίο ISBN: 978-618-80049-0-0 & e-book ISBN: 978-618-80049-1-7) από τον εκδοτικό οίκο "VIPAPHARM" Πλαστήρα 30 & Ιοκάστης 65, Ν. Ζωγράφου, Τ.Κ. 15772, Αθήνα, Τηλ: 210-7718687.
Το βιβλίο πωλείται ως e-book σε μορφή PDF και σε έντυπη μορφή. Διανέμεται δωρεάν μόνο στους κατοίκους του χωριού Κάψια και σε όσους έχουν καταγωγή από το χωριό αυτό. 

 

27-5-12

 

"Δείγμα Γραφής", του Παναγιώτη Καρβελά

Τις σκέψεις του σχετικά με τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους Αρκάδες, παρουσιάζει ο Παναγιώτης Καρβελάς, Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, στο «Δείγμα Γραφής». Στο εγχειρίδιο αυτό επιχειρείται να παρατεθούν με λιτό τρόπο οι απόψεις του συγγραφέα, που έχουν ήδη δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο το τελευταίο διάστημα. Μέσα από αυτή την προσπάθεια φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας εκθέτοντας ταυτόχρονα και τον εαυτό του στην κρίση του. 

Περισσότερα...

20-4-12

 

"Στα χρόνια του μόχθου", του Θανάση Μ. Σιαβρακά

     Περισσότερα...

19-11-11

 

«Αρκαδική Ραψωδία», του Ηλία Σιμόπουλου

Η Γ' έκδοση της «Αρκαδικής Ραψωδίας», του ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ πάντα επίκαιρη, μετά την υποψηφιότητα από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών του Αρκάδα ποιητή για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2011, έρχεται να ευχαριστήσει, να καταγγείλει, να ξυπνήσει συνειδήσεις.
 

 

 

 

Περισσότερα...

27-4-11

 

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Αρχαίας Μαντινείας

Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης παρουσίασε την έκδοση ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.


Η έκδοση είναι αφιερωμένη στο Ναό της Αγίας Φωτεινής Μαντινείας, που αποτελεί πρωτοποριακή αρχιτεκτονική μαρτυρία σύγχρονου χαρακτήρα και μοναδικού ύφους, ξεπερνώντας τον πρόσκαιρο επιφανειακό εντυπωσιασμό μέσα από μεταφυσικούς συμβολισμούς, (πρακτικά εφαρμοσμένους σαν απόσταγμα της οικουμενικής ελληνικής και της παγκόσμιας παιδείας και γνώσης,) καθιστώντας το σημαντικό αυτό ελληνικό αρχιτεκτονικό μνημείο της Αρκαδίας, μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας.

 

Περισσότερα...

1-4-11

 

«ΡΑΘΥΜΕΣ ΩΡΕΣ» η νέα ποιητική συλλογή του Ηλία Σιμόπουλου

Μόλις, κυκλοφόρησε στη Μεγαλόπολη από τις «Αρκαδικές Εκδόσεις ΕΠΙΛΟΓΗ» η νέα ποιητική συλλογή του ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ «Ράθυμες ώρες». Απλός, απέριττος, κατανοητός και συνάμα υψηλόφρων στο λόγο του, ο ποιητής, αρκείται σε μια λέξη ασήμαντη να γράψει το μεγάλο ποίημα, «όπως στο χελιδόνι / λίγο χόρτο / για να χτίσει τη φωλιά του»
 

 

Περισσότερα...

25-1-11

 

"ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. Τρία μονόπρακτα" - Χάρης Κανδηλώρος

Στη σειρά «Ελληνικό Θέατρο» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ» τον Μάϊο του 2010 το βιβλίο του Χάρη Κανδηλώρου «Το πέρασμα. Τρία μονόπρακτα».

Πρόκειται για τρία μικρά θεατρικά μονόπρακτα, τα οποία εστιάζουν στην δυσκολότερη στιγμή του ανθρώπου, που είναι «το πέρασμα» από την γήινη διάσταση σε μια άλλη ... Αυτό γίνεται με μικρές δόσεις χιούμορ, κάτι που κάνει τα έργα ευανάγνωστα.

 

Περισσότερα...

29-6-10

 

 

"ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ", Μαρίνου Γιάννη Βόμβα

Με την έκδοση ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ, βασισμένη στις παραδόσεις, τους μύθους και τις ιστορικές πηγές (Εκδ. ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ), επιχειρείται αφ’ ενός μια αναδρομή στα επιτεύγματα των αρκαδικών φύλων που, σε προϊστορικούς χρόνους, κατάφεραν να φθάσουν ως τον Καύκασο, τις Ινδίες, την Ακτή του Αζάν στην Αφρική, την Κάτω Ιταλία, την Κύπρο, κ.α., κυρίως όμως επιχειρείται μια αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την προέλευση των φύλων αυτών που η σύγχρονη “ιστορία” των ινδοευρωπαϊστών προσπαθεί, ενίοτε επιτυχώς, να εμφανίσει ως προερχόμενα από βορράν, γενικώς.

Η έκδοση είναι έργο του ερευνητή Μαρίνου Γιάννη Βόμβα, που με επιμονή και επιμονή αναζητεί, ανακαλύπτει, καταγράφει και με νεανικό πάθος αποκαλύπτει την αλήθεια των αρκαδικών μύθων, και δημοσιεύτηκε υπό μορφή ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ».

Περισσότερα...

22-5-10

 

"Μυρωδιές και θύμησες του χθες" - Αγγελική Μπαρλαμπά-Ζίγκιρη

Εκδόσεις Βεργίνα, Απρίλιος 2009


Ένα αφήγημα από τα παιδικά χρόνια της συγγραφέως στην δεκαετία του ’60.


Μας θυμίζει την ξεχασμένη ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης στο μικρό χωριό Νάσια της Αχαΐας, που θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε χωριό. Διαβάζοντάς το, οι μεγαλύτεροι επιστρέφουν στην αθωότητα των παιδικών χρόνων και οι μικρότεροι μαθαίνουν την ομορφιά και την απλότητα εκείνης της εποχής.
 

Γραμμένο με νοσταλγία, τρυφερότητα και αγάπη.

Περισσότερα...

22-9-09

 

"ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΚΑΔΩΝ στην υγεία" - Ιωάννη Παπαδημητρίου

Η παρουσίαση του βιβλίου "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΚΑΔΩΝ στην υγεία" του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ γεννήθηκε στην Τρίπολη, όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο).

Πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα και το μεγάλου κύρους Ιατρικό Περιοδικό «Archives of Surgery», όργανο της μεγάλης Επιστημονικής Εταιρείας American Medical Association, το 2000 τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο.

Έχει διατελέσει visiting Professor σε 11 Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει συγγράψει περίπου 400 επιστημονικά άρθρα, έχει εκδόσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με τη Λίλα Παπαδημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και έχει δύο παιδιά, το Δημήτρη, ιατρό και την Αλκμήνη, Οικονομολόγο.

Είναι Πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
 

10-4-09

 

 

«Στους δρόμους του πεπρωμένου»  - Χριστιάννα Λούπα

Εμφύλιος - Μεσοπόλεμος – Κατοχή. Ιστορικό Μυθιστόρημα

Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Χριστιάννας Λούπα «Στους δρόμους του πεπρωμένου», ένα έργο βασισμένο στο συνοπτικό ημερολόγιο ενός υπαρκτού προσώπου, της Αθηνάς Λαμπρινίδου-Φιλιππακοπούλου.

Μέσα από τις πλουσιότατες εμπειρίες της πρωταγωνίστριας, που έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της σε μια άλλη Αθήνα, μη μεταλλαγμένη ακόμα σε τερατούπολη και σε μια Θεσσαλονίκη της οποίας η εβραϊκή κοινότητα δεν είχε ακόμα αφανιστεί από το Ολοκαύτωμα, παρακολουθεί ο αναγνώστης καρέ-καρέ την τραγική πορεία της Ιστορίας της Ελλάδας του 20ού αι., από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1920. Περισσότερα...
 

10-1-08

 

 

«Ο Επιών Καιρός» - Παναγιώτη Ηλιόπουλου

Ο ποιητής Γιώργος Χρονάς γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Χαμένος άλλοτε στη Φύση, που την κατέχει καλά, κι άλλοτε στη γνώση, που η ζωή και φύση πάλι δίνει, κινείται σε αυτά τα γεμάτα νύχτα ποιήματα. Ο έρωτας είναι το άλλο δυνατό θέμα του όπου κι εδώ αναζητεί την αλήθεια. Ο κόσμος, του Παναγιώτη Ηλιόπουλου είναι το τοπίο της ψυχής μέσα σ’ αυτό των θεών. Νερά, θάλασσες, ποτάμια που κυλούν, φυτά και ζώα δένουν αρμονικά τον αέρα που σηκώθηκε και απλώνεται στον κάμπο. Στο φανταστικό δάσος των ψυχών… 'Αλλοτε ταξιδεύει σε συγκεκριμένα τοπία κι άλλοτε σιωπά. Ένας καθρέφτης του δείχνει το πρόσωπο κι αυτός το περιγράφει σαν ζωγράφος που διχάζεται ανάμεσα σ’ αυτό που είναι και σ’ αυτό που φαίνεται… Όλα πια είναι μπροστά του».
Εκδόσεις "Οδός Πανός", εξώφυλλο Δημήτρης Λαλέτας, σελίδες 136, τιμή 13.00 ευρώ.

 

3-11-07

 

"Πνοή και Αύρα" - Τάκη Ιωαννίδη

Το βιβλίο του Τάκη Ιωαννίδη "ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΑΥΡΑ" των εκδόσεων 'ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ', που εξεδόθη το 2004, βραβεύτηκε, τον Ιανουάριο του 2005,  με το Α' Βραβείο και χρυσό μετάλλιο Λογοτεχνίας 2004 από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Ο Τάκης Ιωαννίδης, ο οποίος κατάγεται από το Λευκοχώρι Γορτυνίας του Δήμου Λαγκαδίων, είναι ένας αξιόλογος ποιητής από τους καλούς δημιουργούς σε μια σειρά σύγχρονων ποιητών της πατρίδας μας, με μια γνήσια, καθαρή αγνότητα, που συγκινεί και εντυπωσιάζει.

 

27-1-05

 

"Όσα ξέχασα" - Παναγιώτη Αλεξόπουλου

"Όσα ξέχασα" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του παιδιάτρου και πρώην Δημάρχου Τρίπολης Παναγιώτη Αλεξόπουλου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που είχε υποσχεθεί στους αναγνώστες και τους φίλους του ο συγγραφέας ως συμπλήρωμα του προηγούμενου βιβλίου του με τίτλο "Όσα θυμήθηκα". Ο κ. Αλεξόπουλος γνωστός για το πηγαίο του χιούμορ στον πρόλογο του βιβλίου του τονίζει: "Ξαλάφρωσα. Η υπόσχεση που σας έδωσα πριν δέκα χρόνια με την έκδοση των 'όσων θυμήθηκα' και δεν την είχα κρατήσει, με πλάκωνε……Στρώθηκα στο γράψιμο... Τώρα αισθάνομαι ελεύθερος".
 

4-1-05

 

«Μετά την καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή» - Χριστιάννα Λούπα

Επανακυκλοφορεί με επιτυχία η Β΄Έκδοση του βιβλίου – μαρτυρία της Χριστιάννας Λούπα (καταγωγή από Ασέα) «Μετά την καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή», από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Ευτέρπης Μαυρουδή – Αμυρά, από τις σελίδες της οποίας παρελαύνει όλη σχεδόν η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, συνυφασμένη με τον ξεριζωμό του ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες, την πάλη για τη νέα ζωή στην Ελλάδα και το μήνυμα της αγάπης που τελικά κυριαρχεί.... 1316

 

10-6-04

 

 

 

 

 

Επικοινωνήστε  μαζί μας για να προβάλλετε το έργο σας.


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2012 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα