Στη σειρά «Ελληνικό Θέατρο» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ» τον Μάϊο του 2010 το βιβλίο του Χάρη Κανδηλώρου «Το πέρασμα. Τρία μονόπρακτα». Ο συγγραφέας είναι γιατρός ενδοκρινολόγος, κατάγεται από την Δημητσάνα και είναι εγγονός του λόγιου Τάκη Κανδηλώρου.

Πολλοί, κυρίως Δημητσανίτες, γνωρίζουν τον Χάρη Κανδηλώρο (http://www.candiloros.com), είτε από τις επισκέψεις του στο κέντρο Υγείας Δημητσάνας κάθε Οκτώβριο, είτε από τα εκλαϊκευμένα ιατρικά άρθρα του στον τύπο. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται με την ιδιότητα του συγγραφέα και μάλιστα θεατρικών κειμένων.

Πρόκειται για τρία μικρά θεατρικά μονόπρακτα, τα οποία εστιάζουν στην δυσκολότερη στιγμή του ανθρώπου, που είναι «το πέρασμα» από την γήινη διάσταση σε μια άλλη ... Αυτό γίνεται με μικρές δόσεις χιούμορ, κάτι που κάνει τα έργα ευανάγνωστα.

Στο πρώτο έργο, που έχει τίτλο «Δέκα λεπτά» περιγράφεται ο φόβος του ανύπαρκτου κινδύνου. Δύο γυναίκες υπάλληλοι στα διόδια αντιμετωπίζουν μια πλήρη διακοπή κίνησης και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και αντιδρούν με αντιδιαμετρικό τρόπο. Η μία με υπέρμετρο άγχος, ή άλλη με φιλοσοφημένη περιέργεια του άγνωστου. Στο δεύτερο με τίτλο «Ήθελα κάτι να σου πω» κυριαρχεί ο τρόμος του επικείμενου θανάτου. Δύο άντρες, καταπλακωμένοι από αδρανή υλικά μετά από σεισμό, σκέφτονται το παρελθόν και κάνουν σχέδια για το ... μέλλον. Στο τρίτο με τίτλο «Θυμάσαι το ποτάμι» είμαστε μάρτυρες μιας συζήτησης στον Άδη μεταξύ ενός άντρα από τη μιά και από την άλλη της μητέρας του, της γυναίκας του και της κόρης του, που ίσως και να ταυτίζονται...

Ο φόβος του θανάτου, ο θάνατος κατά πρόσωπο, η διαχείριση του "μετά", θέματα επίκαιρα ανά τους αιώνες. Προσφιλές πεδίο αναζήτησης κι αντιπαράθεσης φιλοσόφων, θεολόγων, επιστημόνων, κι όμως ανοικτό και στον κάθε άνθρωπο, ακόμη κι αν θα τολμήσει να αντικρίσει τα ερωτήματα λίγο πριν το τέλος.

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2010 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα