Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 30-8-2006

 

 

 

 
Υπεγράφη η Σύμβαση για τα κτίρια του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη
Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η σύμβαση του έργου «Ανέγερση του κτιρίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη» συνολικού προϋπολογισμού 4.912.320 ευρώ

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στις 7 Νοεμβρίου 2005 στον άξονα 4, Μέτρο 4.2 και έχει συνολικό προϋπολογισμό 8.062.250 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σε γήπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων στην περιοχή Σεχίου του Δήμου Τριπόλεως.

Η συνολική επιφάνεια δόμησης των κτιρίων της Σχολής ανέρχεται σε 6.143,31 τ.μ. και αναπτύσσεται σε μία ενότητα τεσσάρων κτιρίων, συνδεδεμένων μέσω στεγασμένου διαδρόμου και του χώρου εισόδου.

Μιλώντας η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη για το έργο αυτό δήλωσε:
 «Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Αρκαδία, γιατί με τη σύμβαση που υπογράφεται για το ξεκίνημα των εργασιών του νέου κτιρίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη θα δώσει τη δυνατότητα στην πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο.
Τον Οκτώβριο του 2005 υλοποιώντας την Κυβερνητική δέσμευση για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και σε όλους τους νομούς της Περιφέρειάς μας, εντάξαμε στο Γ' ΚΠΣ μεταξύ των άλλων έργων υποδομής και αυτό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Αυτό δείχνει τη βούληση της Πολιτείας, αλλά και της Υπουργού Παιδείας που έδειξε από την αρχή το ενδιαφέρον της για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να δώσει αυτό που χρειάζεται στις τοπικές κοινωνίες.

Από τη δική μας πλευρά, εύχομαι η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα να αποδοθεί γρήγορα στους πολίτες, ενώ θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το σημείο και τη μεγάλη προσφορά, τη διεκδίκηση αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα, ο Νομάρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης και οι Βουλευτές του Νομού. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας και αρωγοί στις προσπάθειές σας, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο σας»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2006 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα