Αρκαδία

Εκπαιδευτικά

 

Κεντρική σελίδα

Νέα-δραστηριότητες

Αρθρογραφία
Επιλεγμένες εργασίες
Πανεπιστήμιο
Επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Υποτροφίες
Θεατρική Ομάδα
Οργανόγραμμα Υπηρεσιών

Συνδέσεις:

  - αρκαδικές

  - λοιπές

 

            

 

 

 

 

 

 

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Αποψη του Πανεπιστημίου

  

Αμέσως μετά την άδικη κατάργηση της ιστορικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (ΠΑΤ), την αναβάθμισή της σε παιδαγωγικό τμήμα και τη μεταφορά της στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, οι Αρκάδες δεν έπαψαν να αγωνίζονται για την ίδρυση  ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα την Τρίπολη. Και αγωνίστηκαν όλοι μαζί, πέρα από μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα, βλέποντας μόνο το συμφέρον του τόπου τους.

 

Το Σάββατο της 31ης Ιανουαρίου 1998 ήταν ημέρα σταθμός για την Τρίπολη, την Αρκαδία, αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Οι 170 Αρκάδες Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, συζητώντας το δίκαιο αίτημα των συμπατριωτών τους,  για δημιουργία Πανεπιστημίου, αποδέχτηκαν την εισήγηση του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, εκδίδοντας ομόφωνα ψήφισμα που ζητούσαν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την "άμεση ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη".

Οι προσπάθειες δε σταμάτησαν, μέχρις ότου ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι τα πρώτα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα λειτουργήσουν το Σχολικό έτος 2002-2003.

 

Η γραμματεία του Πανεπιστημίου στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο σπίτι του Τριπολίτη ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, στην οδό Ερυθρού Σταυρού 28 και Καρυωτάκη, ενώ το Πανεπιστήμιο  στεγάζεται προσωρινά στο κτίριο που παρεδόθη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, στην Διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου και βρίσκεται στην περιοχή 'Αλσους του Αγίου Γεωργίου. Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης παραχώρησε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μεγάλη έκταση, για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων. Στις 30 Αυγούστου 2006 υπογράφτηκε, στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η σύμβαση του έργου «Ανέγερση του κτιρίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη» συνολικού προϋπολογισμού 4.912.320 ευρώ.

 

Οι ευχές όλων των Αρκάδων  το συνοδεύουν για την εύρυθμη λειτουργία του, την πρόοδο της νεολαίας  και την προκοπή της κοινωνίας μας.

 

 Σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη

 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα λειτουργήσει με Σχολές και τμήματα που θα φιλοξενηθούν στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου: Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Με το προεδρικό διάταγμα 138/17-5-2002 "Ίδρυση Σχολής και τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου" με έδρα την Τρίπολη έχουν ιδρυθεί οι παρακάτω σχολές με τα αντίστοιχα τμήματα:

 

Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
  • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών

  • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας
  • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

 

Αποψη του Πανεπιστημίου

Γενική άποψη του Πανεπιστημίου

Οικία Κ. Καρυωτάκη

 

 

 

 

Δωρητές

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2012 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα