Αρκαδία

Εκπαιδευτικά

 

Κεντρική σελίδα

Νέα-δραστηριότητες

Αρθρογραφία
Επιλεγμένες εργασίες
Πανεπιστήμιο
Επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Υποτροφίες
Θεατρική Ομάδα
Οργανόγραμμα Υπηρεσιών

Συνδέσεις:

  - αρκαδικές

  - λοιπές

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεατρική Ομάδα Δασκάλων

 

 

 

2005-2006-2007, "ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ" Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου

Σενάριο: Ντίνος Καστουρίδης

Την ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία διάλεξε η Θεατρική Ομάδα των δασκάλων να ανεβάσει κατά το 4ο έτος λειτουργίας της.
Το έργο σατιρίζει την νοοτροπία του Έλληνα επαρχιώτη που, προσπαθώντας να πετύχει το σκοπό του, πέφτει τελικά θύμα της ίδιας του της αφέλειας.
Οι παραστάσεις δόθηκαν 1,2,3,5,6,8,9,13,14 Ιουνίου 2006 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης καθώς και στο Δήμο Τυρού (29-6-06).
Για ακόμα μία φορά οι δάσκαλοι - ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους.
 

Φωτογραφίες από την παράσταση >>

 

 

 

2004-2005, "Το όνειρο του σκιάχτρου" του Ευγένιου Τριβιζά

Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά "Το όνειρο του σκιάχτρου" διάλεξε η Θ.Ο. να ανεβάσει για τα μικρά παιδιά τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της. Και σε αυτό το είδος θεάτρου τα κατάφερε περίφημα. Η σκηνογραφία, τα ενδυματολογικά, η μουσική ήταν άριστα προσεγμένα. Οι ηθοποιοί πάρα πολύ καλοί στο ρόλο τους και γενικά η παράσταση δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις παραστάσεις που δίνουν επαγγελματίες του χώρου που επισκέπτονται την πόλη μας. Είναι βέβαιο ότι μικροί και μεγάλοι αποζημιώθηκαν βλέποντας το έργο αυτό. Οι παραστάσεις δόθηκαν στο  Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από 17 Μαΐου έως 1 Ιουνίου καθώς και στους δήμους Μεγαλόπολης και Τεγέας.

"...Στην άνυδρη συναισθηματικά εποχή μας, διαλέξαμε ένα έργο με έντονα τα αισθήματα της φιλίας, της αγάπης, της φαντασίας και του ονείρου. ...Τα παιδιά είναι σίγουρο ότι, μετά το τέλος της παράστασης, θα είναι θετικά φορτισμένα από τα όσα έζησαν και λίγο προβληματισμένα για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον, καθώς και μεταξύ όλων των πλασμάτων της φύσης..." από την πρόσκληση της Θ.Ο.

Φωτογραφίες από την παράσταση >>

 

 

 

2003-2004, "Ζητείται ψεύτης" του Δημήτρη Ψαθά

Κλικ για μεγέθυνσηΗ  Θ.Ο. συνεχίζοντας τη δράση της για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσίασε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, από 14 μέχρι 23 Ιουνίου 2004, το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Ζητείται ψεύτης". Το κοινό απόλαυσε τους δασκάλους σε έναν διαφορετικό ρόλο από εκείνο της έδρας, που ερμήνευσαν τους ρόλους τους με μεγάλη επιτυχία.

Οι δάσκαλοι δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα πολλών Δήμων της Αρκαδίας να δώσουν παραστάσεις εκτός Τρίπολης,  λόγω τεχνικών προβλημάτων. Και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη χρονιά στο Μαλλιαροπούλειο γινόταν το αδιαχώρητο. Δύσκολα μπορούσε κανείς να βρει μια γωνιά από όπου θα παρακολουθούσε την παράσταση. 

Φωτογραφίες από την παράσταση >>

 

 

 

2002-2003, ''Μιας πεντάρας νιάτα'' των Γιαλαμά - Πρετεντέρη

Η Θ.Ο. έκανε πρεμιέρα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με το έργο των Γιαλαμά - Πρετεντέρη ''Μιας πεντάρας νιάτα''. Οι παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 9,10,11,12,17 και 18  Ιουνίου 2003, σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων του Νομού Αρκαδίας ''Καλοκαίρι 2003'', το έργο παρουσιάστηκε στο Άστρος, στον Τυρό, στα Λαγκάδια και στο  Ελαιοχώρι και άφησε άριστες εντυπώσεις.

Περισσότερα για το έργο >>

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2012 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα