Κερπινή

Αρκαδίας

 

Κεντρική σελίδα

Γενικά

Ιστορικά στοιχεία

Πληθυσμός

Εκκλησίες

Θρύλοι και παραδόσεις

Ανακοινώσεις - νέα

Φωτογραφίες

Συνδέσεις

 

English

English Language

 

 [Λοιπά χωριά]

 

 

 

 

 

Ιστορικά στοιχεία


 

Η Κερπινή από τα αρχαία χρόνια έχει να παρουσιάσει πλούσια ιστορικά στοιχεία. Σπουδαία είναι η προσφορά για τη μελέτη των στοιχείων αυτών των: Δ. Ι. Θεοδωρόπουλου, Γ.Π. Πλιάκα και Χρ. Γ. Κωνσταντινόπουλου.

Επειδή πιστεύουμε ότι κάθε Κερπινιώτης θέλει να γνωρίζει τα ιστορικά αυτά στοιχεία και να έχει άμεση πρόσβαση σ' αυτά, εξασφαλίσαμε την άδεια δημοσίευσης τους στο internet και παραθέτουμε όλο το κεφάλαιο, που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Επίσης καλούμε όποιον έχει πρόσθετα στοιχεία και επιθυμεί να τα δημοσιεύσει στο site, να επικοινωνήσει μαζί μας. 

 

"...εμείς έχουμε σκοπό να δείξουμε, κατά το δυνατό, το δρόμο του χωριού μας μέσα στη δύσβατη, αλήθεια, πορεία του έθνους, μ' όλο που το ξεκαθάρισμα του δρόμου αυτού, ιδίως στα προβυζαντινά χρόνια, δεν είναι πάντα εύκολο κι ακίνδυνο κι απαιτεί πολλή προσοχή, φρόνηση, αντίληψη και κρίση, γιατί οι πηγές και λιγοστές είναι, κι όχι πάντα γνήσιες και χωρίς παρεξηγήσεις, σκόπιμες αλλοιώσεις, αντιφάσεις και ψεύδη, πάθη και υποκειμενισμούς, που μας υποχρεώνουν σ' αρκετήν επιφύλαξη..." όπως αναφέρει στο βιβλίο του "Η Κερπινή Γορτυνίας" ο  Δ. Ι. Θεοδωρόπουλος.

 

 

 

 

 

[ Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2007 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα