Φυσικές

 ομορφιές

Αρκαδίας

 

Παραλιακή Κυνουρία
Οστρακίνα, χιονοδρομικό κέντρο
Το Μαίναλο
Τεχν. Λίμνη Λάδωνα
Φαράγγι Λούσιου
Υδροβιότοπος Μουστού
Λίμνη Τάκα
Σπήλαιο Κάψια

 

English

English Language

 

 

 

 

 

Οστρακίνα

 

Οστρακίνα - χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

 

    Στον ορεινό όγκο του ελατοσκέπαστου  Μαινάλου και σε υψόμετρο 1981 μέτρων βρίσκεται η κορυφή της Οστρακίνας όπου λειτουργεί ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Οι επισκέπτες του  μπορούν να χαρούν  τη φύση με  την ξεχωριστή  ομορφιά της  και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

    Το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας διαθέτει εξαιρετική χιονοδρομική πίστα, σύγχρονο χιονοδρομικό καταφύγιο, ξενώνα, εντευκτήριο και τρεις χιονοδρομικούς αναβατήρες. Για τους λάτρεις του αθλήματος , τους σκιέρ, υπάρχουν τέσσερις πίστες  που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι εκπαιδευτές φροντίζουν για τον εξοπλισμό τους, αφού μπορεί κανείς να νοικιάσει ό,τι χρειάζεται  για να κάνει σκι. 

    Η ξεχωριστή του θέση μέσα στα έλατα, αφού  ελάχιστα χιονοδρομικά έχουν αυτό το προνόμιο, αλλά και η εύκολη πρόσβαση, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό. (Χάρτης Γ4 )

 

    Για να φτάσει κανείς στην Οστρακίνα, ξεκινώντας από την Τρίπολη, ακολουθεί το δρόμο προς Πύργο ή Πάτρα (Διαδρομή Δ9). Στο 19ο χιλιόμετρο, στον Καρδαρά, η πινακίδα αριστερά ενημερώνει ότι ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, σε δέκα χιλιόμετρα φτάνεις στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας. Συνεχίζοντας, αυτός ο δρόμος οδηγεί στη Βυτίνα μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στο όμορφο βουνό του τραγοπόδαρου Αρκαδικού θεού  Πάνα.

 

Ο Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ δημιούργησε μία ιστοσελίδα αποκλειστικά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου. Η διεύθυνση είναι www.mainaloski.gr  και μπορεί κανείς σε αυτή να ενημερωθεί για ό,τι αφορά στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και να πάρει πληροφορίες για το Μαίναλο και την ευρύτερη περιοχή.

 

Το καταφύγιο

Κάτω πίστες - σαλέ

Νότια πίστα

Βόρεια πίστα

 

 

 

 

Επιχειρήσεις περιοχής:

Διαμονή

 Καρδαράς

 Κάψια

 Λεβίδι

 Αρτεμίσιο

 Βυτίνα

 Αλωνίσταινα

 Πιάνα

Φαγητό - cafe

 Καρδαράς

 Κάψια

 Λεβίδι

 Βυτίνα

Διασκέδαση

 Βυτίνα

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα