Κεντρική σελίδα

 

Φυσικές

 ομορφιές

Αρκαδίας

 

Παραλιακή Κυνουρία
Οστρακίνα, χιονοδρομικό κέντρο
Το Μαίναλο
Τεχν. Λίμνη Λάδωνα
Φαράγγι Λούσιου
Υδροβιότοπος Μουστού
Λίμνη Τάκα
Σπήλαιο Κάψια

 

English

English Language

 

 

 

 

 

Λίμνη Τάκα

 

      

     Άποψη λίμνης ΤάκαΝότια της Τρίπολης, πάνω στο οροπέδιο της Τεγέας και σε υψόμετρο 650 μ. βρίσκεται η λίμνη Τάκα (Χάρτης E5 ). Στην άκρη της λίμνης υπάρχουν καταβόθρες απ' όπου φεύγουν τα νερά της. Ένα τμήμα  της λίμνης καλλιεργείται όταν η στάθμη των νερών είναι χαμηλά. 

    Η αξιοποίηση της λίμνης Τάκα ήταν ένα  χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή της Τεγέας. Σήμερα έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της κατασκευής του ταμιευτήρα της λίμνης. Οι εργασίες έχουν αρχίσει.

    Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η άρδευση τρΛίμνη Τάκα - υδροβιότοποςιάντα χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή, αλλά και η δημιουργία ενός σημαντικού υδροβιότοπου. Διασώζοντας τη χλωρίδα και την πανίδα του υδροβιότοπου θα αναδειχτεί η περιοχή σε περιβαλλοντικό και τουριστικό πόλο έλξης.

 

    Μια βόλτα  στην Τάκα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τα νερά της το χειμώνα αλλά και ως το τέλος της άνοιξης φτάνουν μέχρι το χωριό Βουνό, που γίνεται ... παραλιακό και ο παφλασμός του κύματος θυμίζει θάλασσα. Ο δρόμος προς τον Κάνδαλο ενθουσιάζει τον επισκέπτη αφού περνά μέσα από τη Λίμνη. Μπορεί κανείς να απολΠεριοχή λίμνης Τάκααύσει  το όμορφο τοπίο, με τις καταπράσινες ιτιές και τα νούφαρα, να ακούσει το κελάηδημα των υδρόβιων και να  θαυμάσει από κοντά τα βουτηχτάρια, τις νερόκοτες, τους τσικνιάδες, τα φιφιά, τις αγριόπαπιες αλλά και τους πανέμορφους κύκνους, αν είναι τυχερός.

 

  

 

Άποψη λίμνης Τάκα

 

Άποψη λίμνης Τάκα

 

Μια από τις καταβόθρες

 

Στεγνή καταβόθρα

 

2 Φεβρουαρίου

Παγκόσμια μέρα υδροβιότοπων

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2006 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα